Panas terik kan cuaca kat luar pening lalat rasa..Musim panas gini kena banyak minum air kosong tau..Jaga kesihatan baik-baik ye semua..Tak lama je lagi cuti sekolah pun bakal bermula..Esok last sessi persekolahan bersambung dengan cuti Hari Wesak kan..Kepada yang dah plan percutian selamat bercuti dan pandu cermat ingatlah orang yang tersayang..
Hari ini CAP nak kongsikan sayur kailan goreng sos tiram tapi tambahkan udang kering sedikit..Cubalah memang wangi bau udang kering dan bawang putih semerbak je..
2 pokok sayur kailan
3 ulas bawang putih (dicincang halus)
2 sdb sos tiram
1 sdb udang kering
Sedikit serbuk lada sulah
Garam (jika perlu)
Celur sayur kailan dan ketepikan.
Tumis udang kering hingga naik bau dan sedikit garing.. Kemudian tambahkan bawang putih hingga garing juga.
Masukkan sedikit lada sulah, sos tiram dan sedikit air..
Tuangkan pada sayur kailan yang telah dicelur tadi dan sedia dihidang..
Selamat mencuba..
sedap ni... masak simple tapi sangat2 marbeles..!!
ReplyDeletehaa kak kena dgn nasi panas apa pun jalan kan..
Deletenyamannnn nya..sukax3..:-)
ReplyDeletepsst org swak ka
asben mek org swak kak..(",)
DeleteNi pestaim tengok sayur kailan tanpa dipotong..chineese stule ni hehe.
ReplyDeleteSangat menarik..
Agaknya kalau wat ngan pak choy pun sedap kot ni..
kailan selalu makan kat kedai jer.Masak kat umah mesti jadi over cook..
hehehe sedap jgk kak guna pak choy..bau udang dgn garlic tu yg wat tbukak selera
Deletememang nampak menyelerakan APY....
ReplyDeleteNampak sedapnya
ReplyDelete