Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 21, 2013

KL Pun Ada Jual Makanan Sarawak - Dapur Sarawak

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Kejap je dah hari Selasa kan plus hari Jumaat ni cuti yehaaaa lagilah tak sabar nak tunggu kan..

Last few weeks CAP ada pergi try makanan Sarawak kat tengah bandaraya KL ni gigih la pergi cari dengan asben..Haritu tengok fb Dapur Sarawak ni katanya dah beroperasi kat Foodcourt Taman Dagang, Ampang rupanya belum lagi pulak..Itupun tau lepas penat cari takdak pun kiosk mereka ni..So at last call kedai cakap belum bukak lagi puan, chef belum datang...Kenapa la admin dia tak update info kan maklumla cakap bukak bulan April tapi CAP datang bulan May tau..

Then few days later CAP pergi kedai lama yang terletak belakang Hospital Tawakal dekat Bulatan Pahang tu tapi sekarang dah panggil KPJ Hospital kan..


Ha nampak tak signboard sebelah CT Kafe... Kedai Dapur Sarawak ni pemiliknya pelakon Mahmud Ali Basha tu..Makanan not bad rasa masih ada originality and harga standard harga KL ye..Semangkuk mee harga RM6 kalau tak silap CAP.Lupa snap menu jangan marah ye hehehe... Nasi goreng dabai pun ada tau bagi sesiapa yang tak pernah try makan buah dabai ni..Nak tau macamana buah dia refer sini ye..Dah jom layan Laksa Sarawak, Mee Kolok and Teh C (orang KL panggil Layer Tea) slurppp hmm terasa gula apung..


Jeng jeng jeng nilah Laksa Sarawak tengok udang tu hahaaha this one better than sigek kede gik..


Mee Kolok my favourite hahaha nyummmy nyummmy......Ada ayam dengan daging jugak..


Ni ada sikit picca decor kedai ..



Ada jugak minum petang kuih kasui dengan bubur pulut hitam masa CAP datang and taste ok..Overall ok and must try..


8 comments:

  1. Assalam zila..
    KL tu syurga makanan..segalanya ada..tinggal sedia duit jer..
    Kalau kat Penang ni,tingin nk makan Laksa S'wak, kena pi makan kat Laksa Shake jer la..Ntah ada lagi ke tidak kedai tu huhu

    ReplyDelete
  2. dulu restoran ni kat bawah opis...
    tup,tup dah pindah kat bulatan pahang...
    tapi kan tak pernah jumpa mahmud ali bashah tuh...
    makanannya not bad...sedap

    ReplyDelete
  3. tak payah dah dtg sarawak kalu nak rasa hidangan sarawak ye zila he he heee

    ReplyDelete
  4. Kalau artis buka restoran memang mudah dikunjungi sebab mereka dah terkenal. Apa lagi kalau masakan sedap laaaagilah menggamit pengunjung.

    ReplyDelete
  5. anum.> emm dap
    linapg> zila pun lama dah xmkn laksa shake tu..hehehe jgn dah xda kot kak..
    qhaifa> ye ke zila pun x jumpa artis tu ari tu..kan ok taste dia.
    amie> hehehe dtg tetap kena dtg sarawak kak mana sama kan..lg pun MIL kat sana harus balik kak..hehehe
    kak zakie> yela kak org nak cuba kata retis kan..hehehe

    ReplyDelete
  6. Informasi yang sangat MENARIK..
    Terima kasih..
    Salam SUKSES dari:
    =================

    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
    ~
    ..Bukan SULAP bukan SIHIR
    Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
    paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
    murah & mempunyai tingkat pengembalian modalyang sangat singkat.
    Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
    BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
    ~
    Anda akan mendapatkan :
    -. Gerobak
    -. Peralatan masak bakar
    -. Peralatan masak goreng
    -. Kompor, tabung gas & regulatornya
    -. Brosur
    -. Spanduk
    -. Poster
    -. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
    -. Kaos
    -. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
    Materi inti :
    ~ Tata cara persiapan pembukaan outlet.
    ~ Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
    ~ Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
    ~ Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
    ~
    Silakan kunjungi web kami:
    ~
    www.tulanglunakgerobakan.com
    ~
    atau :
    SMS Center: 085781037499
    Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
    08561070103 (Indosat)
    081806396669 (XL)
    021-94946600 (esia)
    021-70264774 (Flexi)
    Kantor: 021-4759274
    PIN BB : 28C97C54
    email : bumi.amrita@ymail.com
    ~
    & dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
    Menu-menu andalan kami adalah :
    1. Ayam Bakar Tulang Lunak
    2. Ayam Goreng Tulang Lunak
    3. Pepes Ayam Tulang Lunak
    4. PepesCeker Tulang Lunak
    5. Bebek Bakar & Goreng
    ~
    Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
    - Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
    - ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
    dgn URL : Ayam Tulang Lunak
    ~
    Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
    1. Program Dalam Kota
    2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
    Terdiri :
    -. Paket Usaha Standar
    -. Mesin Presto
    -. Training Produksi
    Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
    Info lebih lanhut bisa dilihat di :
    http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
    ~
    Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
    4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
    2 pepes ayam tulang lunak
    2 pepes ceker ayam tulang lunak
    2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
    ~
    Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
    & dan calon mitra bisa langsung diskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
    ~
    Tunggu apa lagi langsung silakan order…
    ~
    SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
    ~
    ~

    ReplyDelete
  7. FYI, Sarawak laksa paste is now available in KL. Check out www.facebook.com/LaksaPasteSarawak

    ReplyDelete