Assalamualaikum semua, lama sungguh tak update kat sini..CAP baru je balik dari hometown en asben..Ni sayap panggang sebelum balik kampung hari tu sempena adik ipar dapat transfer balik Kuching..Taknak celoteh panjang jom layan ye resepi main campak ni.
1/2 kg sayap ayam
2 sdb cili kering kisar
1 sdb madu
1 sdb jintan manis
1 sdt rosemary
2 biji limau nipis
2 sdt serbuk lada hitam
1 sdb minyak zaitun
Sedikit garam
Bersihkan sayap ayam tadi dan cucukkan sedikit dengan garfu.. Campurkan semua bahan, perahkan limau nipis dan perap selama 3 jam dan perasakan dengan garam..
Kemudian CAP panggang atas non stick pan je hingga masak..Sedap, cubalah..
Assalam zila...sukanya ngan ayam rosemery ni..kalau versi grill camni..kena makan ala BBQ la..santai2 gitew..
ReplyDeleteuuuiiii...
ReplyDeletesdp ni...
ratah sambil tengok tv syok ni....
kejap ja habis...
Assalam Zila, bestnya ayam kepak rosemary ni, tapi kan zila kalo nak tau akk ni tak mkn kepak ayam dari kecil lagi heheh, Sedap ni ratah2
ReplyDeleteSemerbak ni..harum bau rosemary
ReplyDeletewah .. sedapnye..
ReplyDeletemekasih zila singgah blog akk
salam knal dr m3h
done follow sini