Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 5, 2012

Kuih Lapis Pinky Pandan v Sambal Pusuk Kentang


Assalamualaikum semua, semoga berada dalam keadaan sihat hendaknya..Harini CAP tamo masak la..

Kebetulan kakak CAP buat kuih lapis jugak hari ni sebab anak-anak dia tak puas makan..Ambik sekali loyang besar makan la bebudak ni..Tapi tadi tengok yang resepinya lebih tepung gandum ni versi pinky pandan gitu..

Jadi masak sambal ni je la balik dari rumah mak petang tadi..

1 genggam ikan bilis
2 biji ubi kentang
4 tangkai cili merah*
4 tangkai cili padi*
1 biji bawang besar*
2 ulas bawang putih*
1 keping asam gelugur
Garam secukup rasa

Tumbuk semua bahan * dan ketepikan..Ikan bilis digoreng garing termasuk ubi kentang..

Tumis semua bahan yang ditumbuk tadi hingga garing dan masukkan asam keping. Perasakan dengan garam secukup rasa..

Layanla dengan nasi panas ulam timun oo la mak aiiii.......


No comments:

Post a Comment