Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 10, 2012

Kerabu Pegaga

Ha ni entry semalam kerabu pegaga makan dengan sate rangka tu...Mari kita operasi di dapur...

1 ikat daun pegaga
1 biji bawang besar 
1 biji cili merah
5 biji cili api
2 sdb kerisik
1 sdb udang kering
secubit garam
sedikit gula
2 biji limau kasturi

Mula sekali tumbuk semua bahan...Lepas tu boleh masukkan semua bahan tadi dan daun pegaga dihiris halus.. 

Perahkan air limau dan Sedia dihidang...........Memang layan la... 

Mamamia...

1 comment:

  1. akak tak pernah buat kerabu pegaga..tapi compem sedap kalau ulam2 buat camni kan..
    ttg talam tokyo yg akak dah buat tu..mmg betul guna sohoon yang selalu kita campurkan kat sayur2 tu..Pelik tapi benar ..hehe

    ReplyDelete