Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 18, 2013

Satay Willy


Assalamualaikum semua, hari ni auto publish post tau sebab ada hal sikit so tak sempat nk jenjalan..Nanti CAP datang terjah tau siap-siap sediakan makanan ye, lapar ni nak datang makan..

Ni entry last week pergi makan satay dengan asben kat Kajang..Tapi bukan satay Samuri ok, no no no..Kali ni CAP try rasa satay willy pulak asyik masuk tv je kan tak boleh jadi ni..Harus di cobain ibu-ibu sebelum move in to Sarawak next month...


Finally, yeayyyy rasa jugak kan, hari tu tengok kat blog kak Jassnani macam sedap la haiii..Tapi series sataynya sedap dan terasa rempah dan perapan..Yummy yummy...Ada satay ayam, lembu dan kambing price not bad below RM 1 kecuali kambing..Ni nak citer ni CAP arrive destination dengan bantuan Waze dalam pukul 5.30 gitu kena que jugak isy isy..Yang nak takeaway ada no giliran jugak weh..Pukul 6 lebih centu nak takeaway kat my parents ayam habis pulokkk masa pergi tu hari Sabtu..


Overall ok taste dia boleh bagi 4/5 sebab kuah dia bagi CAP sedap, emm cuma masih boleh diperbaiki lagi bagi umppphhh sikit lagi..Sukati je nak cakap kan tapi sate dia memang sedap tak tipu makan gitu je pun dah ok dia serve pulak dengan lontong tau bukan nasi impit, ada kelainan thumbs up..Sorry ye tuan punya kedai kalau terbaca...Next time CAP pasti akan datang lagi, peace no war (",)))))))0~


Banyak kedai kat foodcourt tu juga ada burger bakar and etc..That day CAP try ABC sedap jugak minum time panas gini kan..Tak letak sirap merah, rasa nya gula melaka sebab ada rasa lemak2 gitu..

Sibuk nak letak jugak picca ABC yang dah kena roboh ni..Suka tak, suka tak, pinjam tagline Chef Amar jap..

Last but not least sebelum balik beli chestnut atau buah berangan..Selalu tengok cha ya nun alif je jual buah ni tapi kat sini budak melayu..Harga? 1kg RM35 so CAP belilah 200g je RM7 jadilah buat rebut2 dengan asben kan..


Belum habis lagilah, otw balik rumah nampak bebudak yang jual durian Muo kat Bulatan Mawar, Cheras dah berkhemah lagi kat situ..Tapi katanya start bulan depan baru banyak..Setakat ni yang paling murah 2 biji RM10 tapi dah habis..CAP beli yang 3 biji RM20 memang superb.. Cantik semua takdak busuk hokey..Berbaloi esoknya siap buat bubur chacha durian..Bila dah musim sebakul RM 10 tau..Will miss this moment..


Sampai di sini saja..Daaaa...  (",))))))))))))0~

20 comments:

  1. selamat pagi
    singgah baca entry jap...

    ReplyDelete
  2. Kiranya sendatlah perut hari itu memacam makanan masuk dalam perut. Sateylah,,, ABC lagi, buah berangan juga dan durian tak tinggal.. hmmm puas makan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak..gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati..

      Delete
  3. assalamualaikum dik...
    uhukk uhuukk uhuukkk.. (batuk) patut ler terbatuk, rupanya ade org sebut nama.. hehehe.. sedapkan satay willy.. puas makan.. walaupun harga lebih mahal sket dari harga satay pasar malam.. yang penting sedap dan berbaloi.. and lembut sangat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam kakak ku syg..tq info ari tu ye..haa sedap cukup rasa sate dia..memang lembut..janji puas hati, perut happy

      Delete
  4. Satay dah tentulah tak boleh nak mintak... buah berangan dengan dogghyan tu ada lagi ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayoo semua dah proses kak amie hehehe...

      Delete
  5. kat belah mana tu Cap....dekat ngan apa yeh Food court ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepi hiway je kak bumbung biru..area perumahan tempat nya

      Delete
  6. Replies
    1. kat sg ramal, kajang..aah mamasara macam2 kedai makan ada situ..

      Delete
  7. Aslmkum Zila
    abc yg dah roboh itu yg berkenan...dah lama tak mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mamasya,eh sama la kita kan..siap ada eskrim lagi tau kak..lupa pulak zila letak gambar sebelum roboh (",)

      Delete
  8. akak lama dah tau pasal ni tapi tak tau2 kat mana.,,, maalumler bukan kawasan jajahankan... mesti dicobaain ler yerk.. .gi sarawakker... kalau akak gi sana lehler cari zilakan...

    ReplyDelete
  9. LAPARRRR tengok sate...uwaa lama dah tak makan sate...huhu:)
    pernah cuba Sate Hj Samuri je dulu...

    ReplyDelete
  10. Teringin pulak nak makan sate tengo pic tu...
    Buah berangan tu belum pernah makan lagi..huhu

    ReplyDelete
  11. sedapnyee tgk kuah satay
    semalam akak makan satay gak , tapi kuah dia akak simpan buat makan celur kangkung ekeke

    hari posee .. pejam mata ajee komen huhu

    ReplyDelete
  12. sume neyr best2, akak lum penah try lg lah satay willy nih... 1 hari nnti kene k sana gk, naper nk pindah sarawak?

    ReplyDelete
  13. Kelak blh jln2 cari mkn sia..tang nyaman jak..

    ReplyDelete