Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 6, 2012

Coklat Cip Pak Ya

Al kisah biskut ni macam dah jadi resepi temurun sejak CAP masa study lagi dah wat...Ni nak share ok entry harini untuk jualan...

Resepinya:-

375 g butter
3 cawan gula
6 sdb tepung jagung
1 bj telur
6 cawan tepung naik sendiri
1/4 cawan serbuk koko
1 cawan cip coklat
1 cawan badam cincang
Esen coklat
1sdt garam

Pukul butter dan gula hingga kembang kemudian masukkan semua bahan dan gaul sebati...Kemudian sudukan sedikit ke dalam loyang dan gores dengan sudu di bahagian atasnya..

Bakar dengan suhu 160'c selama 20 minit..Tunggu sejuk sedikit dan boleh diletakkan atas redai...Bukan apa masa panas tu biskut ni mudah pecah tau..

Coklat Cip

Selamat mencuba ye.. Sedap tau resipi ni...Macam jual kat kedai.......

No comments:

Post a Comment