200 g tepung gandum
140 ml susu segar, suam* (CAP guna air masak je)
2 camca teh instant yeast*(*disatukan, kacau rata dan biar berbuih)
2 1/2 camca besar gula halus
1/2 camca teh garam halus
2 camca besar mentega (CAP guna minyak masak)
Sambal ikan bilis secukupnya
Hirisan timun secukupnya
Satukan
bahan doh dalam satu bekas, gaul hingga menjadi doh yang tidak melekat
dimangkuk adunan. Bulatkan doh, CAP tutup dengan kain dan biarkan naik 2
kali ganda.
Keluarkan doh dan tumbuk untuk membuang udara, bagi kan kepada 8 - 9 bahagian sama besar (CAP canai anggaran 3/4 inci dan terap dengan gelas bulat 2 inci). Biarkan naik sekali lagi.
Tengok tu fluffy kan dan gumuks telah memenuhi dulang..Goreng dalam minyak sederhana panas hingga kuning keemasan pada keseluruhan bahagian pau tau. Angkat dan toskan serta biarkan sejuk.